EVEN VOORSTELLEN

Wij zijn het NNOOK

Dirigent: Arnold Jonker

Arnold Jonker is mijn naam, geboren in 1959. Ik studeerde zang, piano en koordirectie, maar tevens Romaanse Letteren (Italiaans en Frans).

Een zanger, ook een koorzanger houdt zich niet alleen bezig met stem en noten, maar ook met taal, met tekst. De toon moet zuiver zijn en de gezongen taal correct uitgesproken en begrepen. Op beide fronten werk ik onophoudelijk, met precisie en enthousiasme. Ik streef er naar om in een gezellige sfeer het optimale te bereiken met mijn zangers, zoals een goed gastheer betaamt.

Repetitor: Hessel bij de Leij

Hessel bij de Leij (27), afkomstig uit Ryptjerk (Friesland), begon zijn muzikale avontuur op de accordeon. Na een aantal jaren ontstond ook de interesse voor de piano. Die stond altijd al in de woonkamer maar trok eerst weinig aandacht. Maar op zijn 15e was Hessel niet meer achter de piano weg te slaan en begon met pianolessen. Eerst op de Rein Ferwerda Academie en na ruim 2 jaar werd hij toegelaten op het Prins Claus Conservatorium te Groningen.
Hij begon zijn studie bij Bart van de Roer en later ging hij verder bij Paul Komen en Nata Tsvereli. In 2014 studeerde hij cum laude af en vrij snel daarna won hij een studiebeurs bij de Yamaha Music Foundation of Europe. Op 16 juni 2016 werd zijn eindexamen voor de master, net als de bachelor, bekroond met een 10.

Het koor: de samenstelling

Het Noord-Nederlands Opera & Operettekoor is een gemengd koor met 55 enthousiaste amateurzangers. Wij zijn een achtstemmig koor met de stemgroepen 1e sopraan, 2e sopraan, 1e alt, 2e alt, 1e tenor, 2e tenor bariton en bas.

Repertoire tweede helft seizoen 2022

Partituren voor de tweede helft 2022      
NummerTitelComponistOpera/Operette/Musical
14Heil sei euch geweihtenWolfgang Amadeus MozartDie Zauberflöte
41Bel conforto al mietitoreGaetano Donizetti
58HirtenchorFranz Schubert
109The day you sang this song
114Cantique de Jean RacineGabriel Fauré
115aSanctusCharles GounodMesse Solennelle
124Can you feel the love tonightElton JohnThe Lion King
131Away in a manger
133This holy christmas nightLloyd Larson
138Lascia ch'io piangaGeorg Friedrich Händel
142Cantique de NoëlAdolphe Adam
147Kerst Meezing-Medley
148HallelujahLeonard Cohen
149Panis AngelicusCesar Franck
154Ave MariaGiulio Caccini
Bald prangt den Morgen zu verkündenWolfgang Amadeus MozartDie Zauberflöte
Reve ta Stohne Dnipr shirokijOekraïens volkslied
 

Een kleine impressie

Want meemaken is de beste beleving…

U kunt contact met ons opnemen door een e-mail te sturen naar info@nnook.nl of naar ons postadres:

Noord Nederlands Opera- & Operettekoor
t.a.v. Mevr. O. Poort
P.C. Hooftlaan 1
9721 JM Groningen

Om u in de gelegenheid te stellen nader kennis te maken met de koorleden, de dirigent, ons repertoire en de sfeer binnen het koor kunt u vrijblijvend en geheel gratis gedurende twee weken onze repetities volgen en natuurlijk doen wij er nog een kopje koffie bij

Uiteraard kunt u op de dinsdagavond tijdens een repetitie (van 19.30 tot 22.15) binnenlopen in het Multifunctioneel Centrum de Wijert, P.C. Hooftlaan 1, 9721 JM te Groningen.